DEŽURNA ŠTEVILKA ZA NUJNE PRIMERE:

080 71 87

TAJNIŠTVO:

03 759 27 16

Mesec požarne varnosti: »Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.«

Letos je tema meseca požarne varnosti preprečevanje požara litij-ionskih baterij in poteka pod sloganom »Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij.«

Litij-ionske baterije so v mobilnih telefonih, prenosnih in tabličnih računalnikih, igračah, orodju, invalidskih vozičkih, električnih skirojih, kolesih, vozilih itd., ki se dnevno uporabljajo. Zato v mesecu požarne varnosti želimo uporabnike in prebivalce opozoriti, da te naprave lahko tudi zagorijo, jim dati napotke, kako ravnati v takem primeru, ter jih seznaniti z ukrepi za preprečevanje požarov na tovrstnih napravah. 

Prvi posvet, na katerem so strokovnjaki z različnih področij predstavili nevarnosti, ki jih predstavljajo litij-ionske baterije, je bil 17. maja 2022 na Bogatajevih dnevih zaščite in reševanja na Ptuju, naslednji bo oktobra v Ljubljani.

Mesec požarne varnosti pripravljajo Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Gasilska zveza Slovenije, Slovensko združenje za požarno varstvo ter Združenje slovenskih poklicnih gasilcev.

Vabimo vas, da spremljate naše objave o načrtovanih aktivnostih in se jih udeležite.  

Compare